Co potrzebujemy? (składniki na 4 osoby)
- 4 tortille
- 500g mięsa mielonego
- 2 papryki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka pomidorów bez skórki
- 0,5 puszki kukurydzy
- 100g startego sera żółtego
- sól, pieprz, oregano, bazylia, papryczka chilli - do smaku
Co robimy?
Mięso mielone podsmażamy na patelni aż zbrązowieje, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i razem przez chwilę dusimy, do tego dodajemy pokrojoną w paski paprykę i smażymy przez ok. 5 minut. Następnie dodajemy pomidory i dusimy przez ok. 10 minut po czym dodajemy fasolę, kukurydzę i dodajemy przyprawy, wszystko doprowadzamy do wrzenia i farsz gotowy! :)
Zostaje nam tylko nałożyć farsz na tortillę, posypać go żółtym serem i zawinąć, jakby ktoś miał problem z zawijaniem można zobaczyć TU jak można to zrobić. Gdy wszystkie wrapy mamy już zawinięte zostaje nam tylko zapieczenie wszystkiego w piekarniku. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 10 - 15 minut aż się ładnie spieką.
Gotowe burrito możemy jeść z ulubionymi sosami, czy to na ostro czy to z guacamole albo sosem czosnkowym, wszystko zależy już wyłącznie od upodobań.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz