W sklepach pojawiły się wyczekiwane przeze mnie szparagi, makaron dostaliśmy od Makarony Polskie, rzodkiewkę od mamy z ogródka hmm więc obiad sam się prawie zrobił...
Pełnoziarnisty wiosenny makaron
- pełnoziarnisty makaron - użyłam świderki pełnoziarniste z Makarony Polskie
- 2 piersi z kurczaka ok 500 g
- pęczek szparagów
- słoiczek zielonego pesto
- kilka pomidorków koktajlowych
- kilka rzodkiewek
- orzeszki pini
- ulubione przyprawy, sól i cukier do zagotowania szparagów
Kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i przyprawiamy - u nas zielone przyprawy plus sól i pieprz. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.Szparagi gotujemy na parze tak aby były al'dente, kroimy pomidorki koktajlowe oraz rzodkiewkę.
Jeśli sami przygotowujemy pesto postępujemy jak tu. Tym razem skorzystałam z mojego sprawdzonego kupnego pesto.
Kurczaka smażymy. Na patelni podgrzewamy pesto dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy.
Tak przygotowany makaron nakładamy na talerze, dodajemy kurczaka, posypujemy pokrojonymi szparagami, pomidorkami i rzodkiewkami, na koniec posypujemy podprażonymi orzeszkami piniowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz