wtorek, 31 marca 2015

Wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką

Wielkanoc tuż tuż zatem kombinacji jajecznych coraz więcej - rzodkiewka zawsze kojarzyła mi się z wiosną, tym razem postanowiła wskoczyć do jajka :) lądowała już u nas w paście jajecznej i wiemy, że takie połączenie super ze sobą współgra. Może u Was zagoszczą na świątecznym stole?




Wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką


  • 2 jajka
  • 4 rzodkiewki
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie rzeżucha



Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i przekrawamy jajko na dwie połówki. Wyciągamy żółtka i rozgniatamy je widelcem, rzodkiewkę kroimy w drobniutka kosteczkę dodajemy do  żółtka, solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy majonez o wszystko razem mieszamy. Napełniamy białko farszem i podajemy posypane rzeżuchą. 



Wielkanocne Smaki - edycja V

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...