niedziela, 29 marca 2015

Sałatka z wędzonym łososiem i rzeżuchą

Taką sałatkę z chęcią zjadłabym w któryś dzień świąt, nie jest mocno tłusta i bardzo zapychająca, dodatek rzeżuchy jest bardzo odświeżający to połączenie sałatkowe.


Sałatka z wędzonym łososiem i rzeżuchą

  • mix sałat
  • 1/2 ogórka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 pomidory
  • wędzony łosoś
  • ulubiony vinegret (u mnie oliwa + sok z cytryny + odrobina cukru + przyprawy)



Sałatkę przygotowujemy od razu na talerzu. Na początku rozsypujemy garść mixu sałat. Kroimy ogórka, tak jak lubimy - ja w kostkę, paprykę również. Pomidora kroimy w ósemki, układamy na brzegu talerza. 
Po środku układamy zwinięte plastry łososia, które posypujemy świeżo ściętą rzeżuchą, polewamy vinegretem i zjadamy od razu po przygotowaniu.



Wielkanocne Smaki - edycja V

3 komentarze:

  1. Tak podanego łososia chyba jeszcze nie miałam okazji próbować, ale muszę przyznać, że jest to dla mnie zdecydowanie najlepsza ryba. Osobiście bardzo chwalę sobie produkty od https://mowisalmon.pl/produkty/ i jestem przekonana, zę właśnie to łosoś jest najsmaczniejszą rybą.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...