czwartek, 12 czerwca 2014

Truskawki w jogurcie z morwą białą

Sezon truskawkowy w pełni...mało u nas przepisów z truskawkami, ponieważ przeważnie znikają saute :)
Nie zdążyłam jeszcze niczego zamrozić, przerobić na dżem, po prostu chwilowo się nie da :)
To jeden z niewielu deserów, który udało się uwiecznić - idealne jako drugie śniadanie


Truskawki w jogurcie z morwą białą

  • truskawki
  • jogurt naturalny
  • ulubione musli
  • ulubione otręby
  • suszona morwa biała



Proporcje składników ustalamy sami.
Na dno naczynia wsypujemy ulubione musli, przykrywamy 2 łyżkami jogurtu naturalnego, w który wtykamy truskawki. Posypujemy je otrębami i ponownie przykrywamy 2 łyżkami jogurtu. Na koniec ponownie wkładamy truskawki i posypujemy suszoną morwą białą.
hmmm niebo w gębie!



a wiecie dlaczego warto jeść truskawki?Ktoś by odpowiedział, że są po prostu pyszne - więc po co inne powody, a tych innych powodów jest całe mnóstwo...wiedzieliście, że rozgniecione owoce i sok stosuje się w przypadkach zaniedbanej egzemy, przeciw piegom, plamom i wągrom? jeśli nie to poczytajcie TU, a jeśli już wszystko wiecie delektujcie się ich słodkim przepysznym smakiem!

Smacznego!




Milion smaków truskawek Dania dobre dla skóryNowalijkowe Kucharzenie

4 komentarze:

  1. Prosto i pysznie :). Mam z truskawkami ten sam problem - znacznie częściej znikają zanim coś z nich zdążę przygotować :). Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmniam... jak pięknie wyglądają.... aż szkoda jeść;p

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...