To danie za każdym razem smakuje inaczej. A dlaczego? Ponieważ można do niego wrzucić to co mamy w lodówce, a i tak będzie pysznie smakować.
Moja wersja jest z pysznymi zielonymi szparagami...
Pełnoziarnisty makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami.
- pełnoziarnisty makaron
- 1 cukinia
- 6 - 7 pieczarek
- 8 - 10 szparagów
- 6-8 suszonych pomidorów
- 1 łyżka ajwaru (może być pasta z suszonych pomidorów, bądź pesto rosso)
- orzeszki pini
- listki bazylii (u mnie cytrynowej)
- 1 łyża oleju rzepakowego
- przyprawy do smaku
Makaron gotujemy al dente. Na oleju podsmażamy pieczarki - około 10 minut. Następnie wrzucamy pokrojone szparagi i smażymy kolejne 2-3 minuty dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory - wrzucamy ugotowany makaron. Wszystko energicznie mieszamy i dodajemy 1 łyżkę ajwaru. Posypujemy podprażonymi orzeszkami pinii i listkami bazylii.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz