środa, 4 czerwca 2014

Pełnoziarnisty makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami.

To danie za każdym razem smakuje inaczej. A dlaczego? Ponieważ można do niego wrzucić to co mamy w lodówce, a i tak będzie pysznie smakować.
Moja wersja jest z pysznymi zielonymi szparagami...



Pełnoziarnisty makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami.


  • pełnoziarnisty makaron
  • 1 cukinia
  • 6 - 7 pieczarek
  • 8 - 10 szparagów
  • 6-8 suszonych pomidorów
  • 1 łyżka ajwaru (może być pasta z suszonych pomidorów, bądź pesto rosso)
  • orzeszki pini
  • listki bazylii (u mnie cytrynowej)
  • 1 łyża oleju rzepakowego
  • przyprawy do smaku



Makaron gotujemy al dente. Na oleju podsmażamy pieczarki - około 10 minut. Następnie wrzucamy pokrojone szparagi i smażymy kolejne 2-3 minuty dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory - wrzucamy ugotowany makaron. Wszystko energicznie mieszamy i dodajemy 1 łyżkę ajwaru. Posypujemy podprażonymi orzeszkami pinii i listkami bazylii.


Smacznego!!!


Nowalijkowe Kucharzenie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...