szybka, pożywna, prosta i smaczna - taka jak powinna być
Na blogu była już pasta jajeczna z suszonymi pomidorami, ale tym razem pominęłam dodatek majonezu więc możemy ją liczyć jako zupełnie inną pastę.
Pasta jajeczno-pomidorowa
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 6-8 suszonych pomidorów
- sól do smaku
Do podania listki bazylii cytrynowej (może być zwykła, ale z tą smakuje obłędnie!) pomidory oraz pieczywo
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Wkładamy do pojemnika razem z suszonymi pomidorami z oleju - wszystko razem miksujemy na gładką pastę.
Podajemy najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem i listkiem bazylii cytrynowej, dodatkowo możemy położyć kawałek pysznego pomidora polanego oliwą i kremem z octu balsamicznego.
Pasta może również być super dipem do świeżych i chrupiących warzyw
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz