poniedziałek, 19 maja 2014

Pasta jajeczno-pomidorowa

Kolejna odsłona na pastę kanapkową - to inspiracja faszerowanymi jajkami jakie pokazałam TU
szybka, pożywna, prosta i smaczna - taka jak powinna być
Na blogu była już pasta jajeczna z suszonymi pomidorami, ale tym razem pominęłam dodatek majonezu więc możemy ją liczyć jako zupełnie inną pastę.



Pasta jajeczno-pomidorowa

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 6-8 suszonych pomidorów
  • sól do smaku
Do podania listki bazylii cytrynowej (może być zwykła, ale z tą smakuje obłędnie!) pomidory oraz pieczywo



Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Wkładamy do pojemnika razem z suszonymi pomidorami z oleju - wszystko razem miksujemy na gładką pastę.  
Podajemy najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem i listkiem bazylii cytrynowej, dodatkowo możemy położyć kawałek pysznego pomidora polanego oliwą i kremem z octu balsamicznego.
Pasta może również być super dipem do świeżych i chrupiących warzyw



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...