wtorek, 4 marca 2014

Rozmarynowy kurczak z warzywami - Kulinarne Inspiracje Kamis (lokowanie produktu)


Kolejna odsłona Kulinarnych Inspiracji KAMIS, poprzednie tu i tu .




Rozmarynowy kurczak z warzywami
  • 8 pałek kurczaka
  • 250 g małych cebulek
  • 250 g marchewki
  • 300 g fasoli szparagowej (najlepiej żółtej) świeżej lub mrożone
  • 6 średnich ziemniaków
  • 1,5 łyżki cukru lub miodu
  • Zestaw Kulinarne Inspiracje Kamis (rozmaryn, papryka słodka, czosnek, tymianek, oregano) 
  • sól do ziemniaków*
  • olej rzepakowy do podsmażenia kurczaka*



Wszystko przygotowujemy wg opisu na opakowaniu - jedyna zmiana, którą dokonałam to do marynowania kurczaka oprócz soli użyłam części czosnku.Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
 przez około 50-60 minut.
Podsumowując - całość super, ziemniaczki rewelacja - mogłabym jeść takie samodzielnie i już byłabym zachwycona :) Mięso kurczaka idealnie odchodzi od kości, warzywa cudownie miękkie i aromatyczne. Na pewno powtórzę być może z innym mięsem :)



* brak wzmianki na opakowaniu
(lokowanie produktu)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...