Tym razem Rozmarynowy kurczak z warzywami
Rozmarynowy kurczak z warzywami
- 8 pałek kurczaka
- 250 g małych cebulek
- 250 g marchewki
- 300 g fasoli szparagowej (najlepiej żółtej) świeżej lub mrożone
- 6 średnich ziemniaków
- 1,5 łyżki cukru lub miodu
- Zestaw Kulinarne Inspiracje Kamis (rozmaryn, papryka słodka, czosnek, tymianek, oregano)
- sól do ziemniaków*
- olej rzepakowy do podsmażenia kurczaka*
Wszystko przygotowujemy wg opisu na opakowaniu - jedyna zmiana, którą dokonałam to do marynowania kurczaka oprócz soli użyłam części czosnku.Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
przez około 50-60 minut.
Podsumowując - całość super, ziemniaczki rewelacja - mogłabym jeść takie samodzielnie i już byłabym zachwycona :) Mięso kurczaka idealnie odchodzi od kości, warzywa cudownie miękkie i aromatyczne. Na pewno powtórzę być może z innym mięsem :)
* brak wzmianki na opakowaniu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz