piątek, 8 listopada 2013

Surówka z kiszonej kapusty - najprostsza i najlepsza

Ta surówka najbardziej pasuje mi do ryby - nie wiem czy to tylko przyzwyczajenie, ale tak po prostu już mam - myślę ryba,  a od razu widzę tę surówkę




Najprostsza i najlepsza surówka z kiszonej kapusty


  • 300 g kiszonej kapusty
  • 1 średnia marchewka
  • 1 cebula szalotka (może być 1 mała zwykłą cebula)
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego



Kapustę kroimy na drobniejsze kawałki (jeśli jest za kwaśna, można delikatnie przepłukać), marchewkę ścieramy na największych oczkach, cebulę kroimy w najdrobniejszą kosteczkę -wszystko razem mieszamy i posypujemy cukrem, dodajemy olej - próbujemy i w razie potrzeby dosalamy i dopieprzamy :)

2 komentarze:

  1. Oj, ja też uwielbiam! tylko ja trę na najdrobniejszych oczkach :) Powiem Ci też, że ostatnio odkryłam coś pyszniejszego! mianowicie surówka z kapuchy kiszonej z ananasem i żurawiną - obłędna!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...