Najprostsza i najlepsza surówka z kiszonej kapusty
- 300 g kiszonej kapusty
- 1 średnia marchewka
- 1 cebula szalotka (może być 1 mała zwykłą cebula)
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Kapustę kroimy na drobniejsze kawałki (jeśli jest za kwaśna, można delikatnie przepłukać), marchewkę ścieramy na największych oczkach, cebulę kroimy w najdrobniejszą kosteczkę -wszystko razem mieszamy i posypujemy cukrem, dodajemy olej - próbujemy i w razie potrzeby dosalamy i dopieprzamy :)
Oj, ja też uwielbiam! tylko ja trę na najdrobniejszych oczkach :) Powiem Ci też, że ostatnio odkryłam coś pyszniejszego! mianowicie surówka z kapuchy kiszonej z ananasem i żurawiną - obłędna!
OdpowiedzUsuńmuszę spróbować :)
Usuń