poniedziałek, 16 września 2013

Kompot jabłkowo-aroniowy

Na działce urodzaj jabłek, w kąciku krzaczek aronii - której do końca jeszcze nie lubię, ale powoli zaczynam ją oswajać, zanim do końca objedzą je ptaki.
Zerwałam małą garstkę i włożyłam do zamrażalnika, dzięki temu straci swoją goryczkę i będzie bardziej 'oswojona'...





Kompot jabłkowo-aroniowy

  • 4 jabłka
  • 1 garść zamrożonej aronii
  • 3 łyżki cukru
  • 2 litry wody



Jabłka przekrawamy na ćwiartki oczyszczamy z gniazd nasiennych, wrzucamy do garnka na nie wsypujemy zamrożoną aronię, zalewamy woda i gotujemy do momentu jak jabłka zaczynają pękać.Dodajemy cukier i podajemy do obiadu :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...