piątek, 6 września 2013

Kanapka z ricottą i figą

Kanapka z ricottą i figami



Co nam potrzebne?

  • chleb - u mnie razowy
  • ricotta do posmarowania pieczywa
  • dojrzała figa
  • kilka orzechów włoskich
  • kilka malin 
  • płynny miód


Pieczywo smarujemy ricottą, następnie układamy plasterki dojrzałej figi. Na patelni podpiekamy orzechy. W miseczce mieszamy przetarte maliny z miodem i całą kanapkę polewamy malinowym miodem i posypujemy podprażonymi orzechami.
Smacznego



1 komentarz:

  1. Zazdroszczę Wam tego śniadanka ;) Przepiękne fotki, aż ślinka cieknie na widok tych pyszności. Uwielbiam każdy składnik z osobna, dlatego myślę, że moje podniebienie doceniłoby zaproponowane przez Ciebie danie :)
    Ja również wczoraj wykorzystałam świeżą figę i ricottę jako dodatek do pełnoziarnistych gofrów :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...