środa, 20 czerwca 2012

Pyszna pasta jajeczna z dodatkiem wędliny

Mamy swój stały repertuar śniadań, oczywiście codziennie zastanawiamy  się co dziś akurat...
Ta pasta gościu u nas w różnych odmianach z różnymi dodatkami - dziś wersja de lux z wędlinką :)

Pasta jajeczna z wędliną (porcja dla 3 osób pod warunkiem, że 4 zje pół jajka)

* 2,5 jajka
* 5 plasterków wędliny
* 2 łyżeczki majonezu
* sól pieprz do smaku (soli nie musi być dużo gdyż zawiera ja już wędlina)

Opcjonalnie możne dodać:

* pół łyżeczki musztardy do zaostrzenia smaku,
* pokrojona w kosteczkę rzodkiewkę dla uzyskania kruchości podczas gryzienia

Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy na połówki, wędlinę kroimy na drobniejsze kawałki, dodajemy majonez i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Smarujemy grubo pieczywo przykrywamy pomidorem....MNIAM


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...