Mamy swój stały repertuar śniadań, oczywiście codziennie zastanawiamy się co dziś akurat...
Ta pasta gościu u nas w różnych odmianach z różnymi dodatkami - dziś wersja de lux z wędlinką :)
Pasta jajeczna z wędliną (porcja dla 3 osób pod warunkiem, że 4 zje pół jajka)
* 2,5 jajka
* 5 plasterków wędliny
* 2 łyżeczki majonezu
* sól pieprz do smaku (soli nie musi być dużo gdyż zawiera ja już wędlina)
Opcjonalnie możne dodać:
* pół łyżeczki musztardy do zaostrzenia smaku,
* pokrojona w kosteczkę rzodkiewkę dla uzyskania kruchości podczas gryzienia
Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy na połówki, wędlinę kroimy na drobniejsze kawałki, dodajemy majonez i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Smarujemy grubo pieczywo przykrywamy pomidorem....MNIAM
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz