Zatem zapraszam Was na chipsy z batatów - w sam raz na sylwestrową lub karnawałową przekąskę :)
Jednocześnie życzę Wam udanego wejścia w Nowy Rok oraz tego by ten nadchodzący nie był gorszy od mijającego!!!
Chipsy z batata:
- batat
- olej rzepakowy
- sól
- przyprawy - u mnie ostra papryka, curry, czosnek i garam masala
Batata obieramy ze skórki i tniemy na cienkie plastry - ja zrobiłam to za pomocą v-hebla.
Obsypujemy równomiernie przyprawami i delikatnie skrapiamy olejem.
Rozkładamy pojedynczo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni Celsjusza na około 30 minut - chipsy pilnujemy w drugiej połowie pieczenia aby się nie spaliły. Grubsze plastry w międzyczasie możemy odwracać na drugą stronę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz