sobota, 2 stycznia 2016

Surówka z czerwonej marchewki, jabłka i orzechów

Jakiś czas temu trafiłam na naszym koszalińskim targowisku na czerwoną - buraczaną marchew. Zjedliśmy ją na surowo i pieczoną w piekarniku, ta zawieruszyła się w szufladzie lodówki i wreszcie wpadła do miski by skończyć jako surówka :) Smakuje jak? Jak marchewka ;) Jest nieco twardsza, ma mniej soku no i niemiłosiernie brudzi ręce przy obieraniu :)


Surówka z czerwonej marchewki, jabłka i orzechów:
  • 2 czerwone marchewki
  • 1/2 jabłka
  • sok z 1/2 pomarańczy (można zamienić na cytrynę)
  • garstka orzechów włoskich
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego



Marchewkę obieramy - uważamy gdyż mocno farbuje wszystko z czym się spotka ;) Ścieramy na grubych oczkach razem z jabłkiem. Jabłka nie musimy obierać. Wszystko skrapiamy sokiem z pomarańczy, mieszamy dodajemy posiekane orzechy włoskie i jogurt naturalny.
Zjadamy ze smakiem :)



Niskokaloryczny styczeń 2016

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...