Na nieszczęście mojego męża jednym z ulubionych śniadań starszej Kluski jest OWSIANKA.
Tym razem namoczyłam płatki z jagodami goji - to był strzał w 10! U nas w dwóch wydaniach jednego dnia - tak bywa, ze każdy lubi z czym innym ;)
- 150 g płatków owsianych
- 50 g jagód goji
- mleko (w zależności od tego ile wypija płatki i jaką lubimy konsystencję)
- cynamon
Wieczorem przygotowujemy płatki i jagody goji, dodajemy cynamon (doda on naturalnej słodyczy), zalewamy wszystko mlekiem, zostawiamy pod przykryciem na całą noc.
Rano dolewamy mleka i gotujemy na małym ogniu przez kilka minut. Gdy płatki wchłoną całość mleka, wyłączamy ogień i przykrywamy garnek - pozostawiamy na kilka minut by puściły tzw.'kleik'. Następnie dodajemy jeszcze odrobinę cynamonu i podajemy z ulubionymi dodatkami.
U nas jedna wersja z malinami, druga zaś z musem z papierówek i chipsami jabłkowymi
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz