Używacie grilli elektrycznych?my chętnie i często - szybki sposób na uzyskanie pysznego obiadu z zamarynowanych produktów. Ten łosoś mnie zaskoczył - bardzo pozytywnie i smakowicie! Na pewno wrócę :)
Łosoś mojito:
(2 porcje)
- 600 g filetu z łosocia
- przyprawa Grill Mates - Ryba Mojito Lime Kamis
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka białego rumu
Łososia myjemy, osuszamy i pozbawiamy skóry. Dzielimy na porcje układamy w naczyniu w którym będzie się marynować. W miseczce przygotowujemy marynatę: przyprawę Grill Mates-Ryba Mojito-Lime Kamis mieszamy z olejem, sokiem z cytryny oraz rumem. Łososia nacieramy marynatą i odstawiamy na minimum 30 minut.
Tak przygotowanego łososia grillujemy kilka minut i podajemy ze świeża sałatką np. taką jak
Tym razem grillowaliśmy w domu na grillu elektrycznym, ale tę potrawę równie dobrze możemy zrobić na tradycyjnym grillu.
Łosoś był pyszny!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz