niedziela, 9 marca 2014

Zielono mi - na śniadanie - Pasta jajeczna z awokado i bazylią

Pasta kanapkowa na śniadanie?oczywiście jestem za :) Pastę jajeczną uwielbiam - było już o nich TU i TU, pewnie jeszcze nie raz pojawi się na blogu w różnorakich odsłonach.
Tym razem przyszła pora na zamianę majonezu na coś bardziej zdrowego - AWOKADO.
Muszę przyznać, że ta zamiana bardzo mi odpowiada, dodatkowo uzyskujemy przepiękny wiosenny kolor :)

Przypominamy o naszym KONKURSIE - KLIK 





Pasta jajeczna z awokado i bazylią:


  • 3 jajka
  • 1/2 awokado
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • kilka listków bazylii
  • sól i pieprz do smaku


Wszystkie składniki miksujemy blenderem lub zgniatamy dokładnie widelcem doprawiamy do smaku musztardą solą i pieprzem.
Na koniec wsypujemy posiekaną świeżą bazylię, mieszamy i podajemy do pysznego pieczywa.
Idealnie pasuje do wędzonego łososia, pomidorów.


Smacznego :)


Co do kanapki?Wytrawne Vege Śniadanie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...