Pasta kanapkowa na śniadanie?oczywiście jestem za :) Pastę jajeczną uwielbiam - było już o nich TU i TU, pewnie jeszcze nie raz pojawi się na blogu w różnorakich odsłonach.
Tym razem przyszła pora na zamianę majonezu na coś bardziej zdrowego - AWOKADO.
Muszę przyznać, że ta zamiana bardzo mi odpowiada, dodatkowo uzyskujemy przepiękny wiosenny kolor :)
Przypominamy o naszym KONKURSIE - KLIK
Pasta jajeczna z awokado i bazylią:
- 3 jajka
- 1/2 awokado
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- kilka listków bazylii
- sól i pieprz do smaku
Wszystkie składniki miksujemy blenderem lub zgniatamy dokładnie widelcem doprawiamy do smaku musztardą solą i pieprzem.
Na koniec wsypujemy posiekaną świeżą bazylię, mieszamy i podajemy do pysznego pieczywa.
Idealnie pasuje do wędzonego łososia, pomidorów.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz