Pasta z makreli
Czasami nie wiadomo co położyć na kanapki, nudzi nam się standardowy ser i wędlina ;) Dlatego pasty są fajną odskocznią od monotonii kanapkowej, a co lepsze nie są trudne do wykonania i raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na ich wykonanie. Poniżej prosty przepis na pastę z makreli.
Co potrzebujemy?
1/2 wędzonej makreli
1 mała cebula
1 jajko na twardo
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
Co robimy?
Z makreli usuwamy ości, cebulkę kroimy w drobną kosteczkę tak samo z jajkiem. Gdy mamy to gotowe mieszamy wszystkie składniki ze sobą i dodajemy majonez i przyprawy. Łączymy do uzyskania konsystencji pasty. I ot cała filozofia ;) chyba najbardziej pracochłonną częścią pasty jest usunięcie ości z makreli ;)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz