niedziela, 5 stycznia 2014

Wołowina brazylijska - wykwintny obiad

Miałam już kilka podejść do wołowiny i nigdy do końca nie wychodziła tak jak powinna. Po zjedzeniu tej już wiem, że był to najwyraźniej problem z mięsem - nie było takie jak być powinno. Polędwicę wołową brazylijską kupiłam w Lidlu w produktach DeLux - była wyśmienita!





Wołowina brazylijska - wykwintny obiad
  • 1 kg polędwicy wołowej (u mnie brazylijska -kupiona w Lidlu)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki musztardy francuskiej
  • sól, pieprz do smaku
Do podania 

  • pieczone ziemniaki np. takie jak tu
  • pieczone warzywa  np. takie jak tu
  • krem z octu balsamicznego


Polędwice myjemy osuszamy. Następnie przygotowujemy marynatę z musztardy, przeciśniętego czosnku oraz soli i pieprzu - przygotowaną marynatą masujemy mięso i pozostawiamy minimum na 30 minut (oczywiście im dłużej tym lepiej). Polędwice obsmażamy z każdej strony i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 25-30 minut.
Po wyciągnięciu polędwicy z piekarnika odczekujemy ok 5 minut i dopiero ją kroimy.
Smacznego

3 komentarze:

  1. ale apetycznie to mięso wygląda! jeju! aż sam spróbuję jutro takie zrobić

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tylko potrzebna dobra wołowina - ciężko w naszych sklepach takową trafić :(

      Usuń
    2. Teraz tak, potrawa się udała! ale dobra wołowina i jej ceny u nas to jakiś żart...

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...