Wołowina brazylijska - wykwintny obiad
- 1 kg polędwicy wołowej (u mnie brazylijska -kupiona w Lidlu)
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżeczki musztardy francuskiej
- sól, pieprz do smaku
Do podania
Polędwice myjemy osuszamy. Następnie przygotowujemy marynatę z musztardy, przeciśniętego czosnku oraz soli i pieprzu - przygotowaną marynatą masujemy mięso i pozostawiamy minimum na 30 minut (oczywiście im dłużej tym lepiej). Polędwice obsmażamy z każdej strony i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 25-30 minut.
Po wyciągnięciu polędwicy z piekarnika odczekujemy ok 5 minut i dopiero ją kroimy.
Smacznego
ale apetycznie to mięso wygląda! jeju! aż sam spróbuję jutro takie zrobić
OdpowiedzUsuńtylko potrzebna dobra wołowina - ciężko w naszych sklepach takową trafić :(
UsuńTeraz tak, potrawa się udała! ale dobra wołowina i jej ceny u nas to jakiś żart...
Usuń