sobota, 28 września 2013

Aromatyczne masło czosnkowo-ziołowe

Aromatyczne masło czosnkowe - ziołowe idealne do ryb, mięsa






Aromatyczne masło czosnkowo-ziołowe

  • 100 g miękkiego masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • szczypta kurkumy
  • sól morska
  • kilka ziarenek czerwonego pieprzu



W moździerzu rozcieramy czerwony pieprz, czosnek i sól morską. całą papkę mieszamy z miękkim masłem, posiekaną pietruszką i kurkumą. Wszystko mieszamy tak aby całość była równomiernie rozprowadzona.
Masło możemy zostawić w miseczce do smarowania np. chleba do zrobienia aromatycznych tostów lub (tak robię ja) rozsmarowujemy cienko na folii aluminiowej, szczelnie zawijamy i wkładamy do zamrażalnika. Gdy potrzebujemy odrywamy kawałek i układamy na gorącym mięsie lub pocieramy np. gotowaną kukurydzę



1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...