Aromatyczne masło czosnkowe - ziołowe idealne do ryb, mięsa
Aromatyczne masło czosnkowo-ziołowe
- 100 g miękkiego masła
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- szczypta kurkumy
- sól morska
- kilka ziarenek czerwonego pieprzu
W moździerzu rozcieramy czerwony pieprz, czosnek i sól morską. całą papkę mieszamy z miękkim masłem, posiekaną pietruszką i kurkumą. Wszystko mieszamy tak aby całość była równomiernie rozprowadzona.
Masło możemy zostawić w miseczce do smarowania np. chleba do zrobienia aromatycznych tostów lub (tak robię ja) rozsmarowujemy cienko na folii aluminiowej, szczelnie zawijamy i wkładamy do zamrażalnika. Gdy potrzebujemy odrywamy kawałek i układamy na gorącym mięsie lub pocieramy np. gotowaną kukurydzę
Uwielbiam takie aromatyzowane masła z dodatkami!
OdpowiedzUsuń