wtorek, 5 marca 2013

Camembert z żurawiną

Raz na jakiś czas lubię zjeść smażony camembert z dodatkiem żurawiny. Szybka i smaczna przekąska! 
Chociaż nie ukrywam, że dość tucząca, głównie ze względu smażenia na głębokim oleju. Ale raz na jakiś czas zdecydowanie warto! :)




Co potrzebujemy?
  • 1 camembert
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • żurawina w słoiczku
Co robimy?

Jajko roztrzepujemy i maczamy w nim ser, a później obtaczamy w bułce tartej możemy całość powtórzyć 2 lub 3 razy w zależności od tego jaką grubą skorupkę chcemy otrzymać. Później zostaje nam tylko usmażenie serka, ja użyłam frytkownicy nagrzanej do 170 stopni, smażymy do momentu uzyskania brązowej skórki. Na końcu polewamy ser żurawiną, ja lekko podgrzałam w mikrofalówce. :) To tyle, wystarczy już tylko zabrać się do jedzenia ;)





Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...