Kokosowy desre stracciatella z malinami i borówkami
Skórka z 1/2 limonki
400ml mleczka kokosowego
1/2 łyżeczki cynamonu
5g żelatyny
300g malin
130g borówki amerykańskiej
30g wiórek gorzkiej czekolady
Limonkę sparzamy i ścieramy z niej skórkę. Mleczko kokosowe podgrzewamy z cynamonem i skórką z limonki oraz cukrem. W żadnym wypadku nie zagotowujemy!!!! Ściągamy z ognia i dodajemy wcześniej rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę.
Płuczemy owoce, a następnie wkładamy je do pucharków posypujemy wiórkami czekolady i zalewamy masą. Deser wkładamy do lodówki i czekamy do stężenia.
Deser ciekawy - kokosowa galaretka i wiórki czekoladowe z owocami to ciekawa mieszanka. Kluseczkom smakowało...
A teraz jedziemy - droga na wakacje, długa droga, mega ciepło ale jedziemy i nie poddajemy się ;)
deser marzenie *.* pycha!
OdpowiedzUsuńCudowny ten deser. :)
OdpowiedzUsuńWcale nie dziwię się, że smakowało :) Też uwielbiam desery na bazie mleczka kokosowego - pycha :)
OdpowiedzUsuń