Sezon na truskawki powoli dobiega końca, ostatnim rzutem na taśmę powstał taki słodki obiad...w dzieciństwie makaron z truskawkami był moim ulubionym letnim obiadem, gdy sama zaczęłam go robić uznałam, iż trzeba go ciut unowocześnić, odrobinę zmienić :)
Makaron ze smażonymi truskawkami i serem typu włoskiego
- Makaron dwujajeczny -u mnie z Makarony Polskie
- Truskawki wg uznania
- 2 łyżki cukru
- 1/2 serka typu włoskiego
Makaron gotujemy wg informacji na opakowaniu. Truskawki pozbawiamy szypułek, myjemy i przekrawamy na pòł.
Tak przygotowane truskawki wrzucamy na rozgrzaną patelnię i dodajemy cukier. Całość podgrzewamy do uzyskania sosu, dodajemy ugotowany makaron i razem łączymy. Rozkładamy na talerze i posypujemy startym serkiem typu włoskiego! pycha
Super zmienione danie z dzieciństwa. Na pewno pyszne :)
OdpowiedzUsuńto przypomina mi desery z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuń