środa, 11 lutego 2015

Dorsz z pesto i pomidorami zapiekany w piekarniku (lokowanie produktu)

Eksperymentujemy ostatnio ze sposobem podania rybki na obiad, ta podejrzana na ulotce Lidla z delikatnymi własnymi wstawkami była bardzo smaczna...a pomidory ze skorupką skradły me serce.


Dorsz z pesto i pomidorami zapiekany w piekarniku



  • 3 filety z dorsza
  • 1 pomidor
  • 1/2 słoiczka pesto
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki twardego żółtego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyża oliwy z oliwek
  • przyprawa Kamis do pomidorów
  • sól pieprz



Dorsza myjemy, jeśli jest taka potrzeba pozbawiamy ości osuszamy delikatnie obsypujemy przyprawą Kamis do pomidorów, tak przygotowaną rybę odstawiamy na około 30 minut.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza.
Rybę smarujemy pesto. Twardy żółty ser ścieramy na drobnych oczkach tarki i mieszamy z bułką tartą, zmiażdżonym ząbkiem czosnku oraz oliwą.
Pomidora kroimy na plasterki i układamy na rybie, delikatnie posypujemy przyprawą do pomidorów, a następnie nakładamy na plasterki pomidorów.
Pieczemy przez około 15-20 minut. Podajemy ze świeżą sałatą


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...