sobota, 4 października 2014

Łosoś pod czerwonym pesto

Jak już chyba zauważyliście łosoś jest nasza rodzinnie ulubioną rybą, przygotowywaną na mnóstwo sposobów. Zawsze się udaje, zawsze pysznie smakuje, więcej nie trzeba by zarekomendować ten sposób...pyszne!




Łosoś pod czerwonym pesto


  • 500 g filetu z łososia
  • 3 łyżki czerwonego pesto
  • sól pieprz



Łososia oczyszczamy, pozbawiamy ości, ja dodatkowo pozbawiam skóry. Oprószamy delikatnie solą i pieprzem. Następnie rozsmarowujemy pesto rosso, tak przygotowana rybę odstawiamy na około 30 minut.
Tak zamarynowaną rybę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut.
Podajemy z sałatką z pomidorów, rukoli i odrobiny oliwy i octu balsamicznego


3 komentarze:

  1. W moim domu też łososia często jadamy. Z czerwonym pesto nie jadłem i chętnie wypróbuję, bo wygląda bardzo apetycznie :)
    Zapraszam do mnie, może coś zasmakuje.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za zaproszenie...chętnie skorzystam, a ten łosoś jest naprawdę pyszny, pod warunkiem że lubi się czerwone pesto :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...