Łosoś pod czerwonym pesto
- 500 g filetu z łososia
- 3 łyżki czerwonego pesto
- sól pieprz
Łososia oczyszczamy, pozbawiamy ości, ja dodatkowo pozbawiam skóry. Oprószamy delikatnie solą i pieprzem. Następnie rozsmarowujemy pesto rosso, tak przygotowana rybę odstawiamy na około 30 minut.
Tak zamarynowaną rybę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut.
Podajemy z sałatką z pomidorów, rukoli i odrobiny oliwy i octu balsamicznego
uwielbiam łososia :)
OdpowiedzUsuńpoznanfranka
W moim domu też łososia często jadamy. Z czerwonym pesto nie jadłem i chętnie wypróbuję, bo wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie, może coś zasmakuje.
dziękuję za zaproszenie...chętnie skorzystam, a ten łosoś jest naprawdę pyszny, pod warunkiem że lubi się czerwone pesto :)
Usuń