czwartek, 18 września 2014

Drobiowe szaszłyki z cebulą, papryką, cukinią w pikantnej marynacie (lokowanie produktu)



Drobiowe szaszłyki z cebulą, papryką, 
cukinią w pikantnej marynacie
(5 szaszłyków)

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 1  mała cukinia
  • 2 małe cebule
  • 1 papryka
  • 2 łyżki przyprawy Grill pikantny KAMIS
  • 2  łyżki sosu słodko-ostrego
  • sól do smaku



Kurczaka oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę. Dodajemy przyprawę grill pikantny Kamis, sos słodko-ostry, sól i odstawiamy na minimum 30 minut.
Paprykę kroimy na spore kwadraty, cebulę i cukinię w plasterki.
Podczas naprzemiennego nakładania produktów na patyczki pamiętamy aby rozpocząć i zakończyć papryką.
Dzięki temu nic nie będzie spadać i szaszłyk będzie zwarty.
Podajemy z ryżem i ulubioną surówką.





2 komentarze:

  1. Ależ one bajecznie wyglądają .. wszystko co lubię na jednym patyczku :))

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam! zdjęcia są tak pyszne, że dostaję ślinotoku!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...