Drobiowe szaszłyki z cebulą, papryką,
cukinią w pikantnej marynacie
(5 szaszłyków)
- 500 g piersi z kurczaka
- 1 mała cukinia
- 2 małe cebule
- 1 papryka
- 2 łyżki przyprawy Grill pikantny KAMIS
- 2 łyżki sosu słodko-ostrego
- sól do smaku
Kurczaka oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę. Dodajemy przyprawę grill pikantny Kamis, sos słodko-ostry, sól i odstawiamy na minimum 30 minut.
Paprykę kroimy na spore kwadraty, cebulę i cukinię w plasterki.
Podczas naprzemiennego nakładania produktów na patyczki pamiętamy aby rozpocząć i zakończyć papryką.
Dzięki temu nic nie będzie spadać i szaszłyk będzie zwarty.
Podajemy z ryżem i ulubioną surówką.
Ależ one bajecznie wyglądają .. wszystko co lubię na jednym patyczku :))
OdpowiedzUsuńmniam! zdjęcia są tak pyszne, że dostaję ślinotoku!
OdpowiedzUsuń