Szaszłyki uwielbiamy nie tylko z tradycyjnego grilla, ale także z elektrycznego czy po prostu z piekarnika.
Pyszne aromatyczne...hmmm szybko zniknęły :)
Drobiowo - wieprzowe szaszłyki z papryką i cebulą
- 500 g piersi z kurczaka
- 3 kawałki (kotlety) z karkówki
- 2 małe cebule
- 2 papryki
- przyprawa Grill Kurczak Kamis
- patyczki do szaszłyków
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i pozbawiamy błonek. Razem z karkówką kroimy w kostkę dodajemy 2 łyżki oleju i przyprawę Grill kurczak Kamis - odstawiamy na minimum 30 minut.
Paprykę kroimy w kostkę, a cebulę w plasterki.
Po zamarynowaniu naprzemiennie nakładamy mięso, paprykę i cebulę.
Grillujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Podajemy z tzatzyki, ketchupem i surówką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz