sobota, 16 sierpnia 2014

Drobiowo-wieprzowe szaszłyki z papryką i cebulą (lokowanie produktu)

 Tak, wiem iż sezon grillowy powoli dobiega końca, ale jakoś tak wyszło, że nie było okazji wcześniej.
Szaszłyki uwielbiamy nie tylko z tradycyjnego grilla, ale także z elektrycznego czy po prostu z piekarnika.
Pyszne aromatyczne...hmmm szybko zniknęły :)


Drobiowo - wieprzowe szaszłyki z papryką i cebulą 

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 3 kawałki (kotlety) z karkówki
  • 2 małe cebule
  • 2 papryki
  • przyprawa Grill Kurczak Kamis

  • patyczki do szaszłyków



Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i pozbawiamy błonek. Razem z karkówką kroimy w kostkę dodajemy 2 łyżki oleju i przyprawę Grill kurczak Kamis - odstawiamy na minimum 30 minut.
Paprykę kroimy w kostkę, a cebulę w plasterki.
Po zamarynowaniu naprzemiennie nakładamy mięso, paprykę i cebulę.
Grillujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Podajemy z tzatzyki, ketchupem i surówką.



Smacznego!


Grillowanie 2014Sztuka mięsa edycja letniaWarzywa psiankowate 2014

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...