wtorek, 19 listopada 2013

Surówka ze świeżej czerwonej kapusty

Tą surówką zaraził mnie mój mąż, dopóki go nie poznałam liczyła się dla mnie jedynie czerwona kapusta na ciepło. Ta wariacja posmakował również naszym Kluskom - nawet wykorzystałyśmy ją do przedszkolnego konkursu kulinarnego o którym niebawem :)







Surówka ze świeżej czerwonej kapusty


  • 1/2 główka małej czerwonej kapusty
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki majonezu (1 łyżkę można zastąpić jogurtem naturalnym)
  • 1 łyżeczka musztardy dijon



Kapustę szatkujemy drobniutko i posypujemy solą aby kapusta zmiękła - odstawiamy na kilka minut. 
Następnie skrapiamy kapustę sokiem z cytryny - robi się pięknie różowa :), posypujemy delikatnie cukrem. 
Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy i surówka gotowa. Znacie łatwiejszą?


4 komentarze:

  1. Uwielbiam surówki z czerwonej kapusty, a ta bardzo apetycznie wygląda;)

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham tę sałatkę <3
    http://lubieessc.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Miałam to szczęście, że mogłam spróbować - ona nie tylko apetycznie wygląda, ona niebiańsko smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...