poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Domowa oliwa aromatyzowana - smak włoski ;)

Postanowiłam spróbować zrobić swoją własną aromatyzowaną oliwę, oczywiście nie od początku..oliwek wyciskać nie będę bo skąd w Pl dostanę takie świeżutkie  ;)
Założyłam sobie dodatki, przygotowałam wrzuciłam do butelki zalałam oliwą i odłożyłam do ciemnego miejsca i czekam...Otworzyłam po 2 tygodniach..pachnie mocno czosnkowo, czekam dalej aż się bardziej 'przegryzie'

Aromatyzowana oliwa - włoskie smaki

* czosnek (obrane ząbki wg uznania)
* suszone pomidory (nie z zalewy)
* świeża bazylia


Jak przetestuję to dam znać czy jadalne ;)

1 komentarz:

  1. doskonałe są takie oliwy, sama robiłam z czosnkiem :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...