Już kiedyś robiłam zupę kukurydzianą, tamta mnie zawiodła była nijaka i nikomu nie zasmakowała. Fakt, iż kukurydze uwielbia cała moja rodzina skłonił mnie do kolejnej próby, tym razem z przyprawami z nowej linii Kamis - Kuchnia Meksykańska.
Wyszło pysznie!
Meksykańska zupa z kukurydzy:
- 2 puszki kukurydzy (po 250 g)
- 1 średnia cebula
- 2 średnie ziemniaki
- 1 łyżka masła
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- opakowanie przypraw Kamis Meksykańska zupa z kukurydzy
do podania - kukurydza, kolendra, tacosy
Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na maśle, następnie dodajemy 2 puszki kukurydzy. Wszystko podsmażamy przez około 3 minuty, następnie dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki i zalewamy ok 0,5 litra wody. Gotujemy do zmięknięcia ziemniaków, następnie dodajemy kolejne 0,5 litra wody. Całość miksujemy, dodajemy jogurt i przyprawy Kamis do zupy meksykańskiej.
Podajemy z tacosami, kolendrą lub pietruszką
zupa wygląda na prawdę bardzo apetycznie :) pozdrawiam i dziękuje za kolejny świetny pomysł
OdpowiedzUsuń