piątek, 14 listopada 2014

Meksykańska zupa z kukurydzy (lokowanie produktu)

Już kiedyś robiłam zupę kukurydzianą, tamta mnie zawiodła była nijaka i nikomu nie zasmakowała. Fakt, iż kukurydze uwielbia cała moja rodzina skłonił mnie do kolejnej próby, tym razem z przyprawami z nowej linii Kamis - Kuchnia Meksykańska.
Wyszło pysznie!


Meksykańska zupa z kukurydzy:

  • 2 puszki kukurydzy (po 250 g)
  • 1 średnia cebula
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 łyżka masła
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • opakowanie przypraw Kamis Meksykańska zupa z kukurydzy

do podania - kukurydza, kolendra, tacosy



Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na maśle, następnie dodajemy 2 puszki kukurydzy. Wszystko podsmażamy przez około 3 minuty, następnie dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki i zalewamy ok 0,5 litra wody. Gotujemy do zmięknięcia ziemniaków, następnie dodajemy kolejne 0,5 litra wody. Całość miksujemy, dodajemy jogurt i przyprawy Kamis do zupy meksykańskiej.
Podajemy z tacosami, kolendrą lub pietruszką 





1 komentarz:

  1. zupa wygląda na prawdę bardzo apetycznie :) pozdrawiam i dziękuje za kolejny świetny pomysł

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...