Chłodny sierpień nie odgania od grillowania...można zrobić coś tak pysznego....
Karkówka o smaku skrzydełek w brązowym cukrze
- 600 g karkówki
- przyprawa Kamis Grill Mates - Skrzydełka brown sugar
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 50 ml whisky
- 1 duża cebula
- sól
- folia aluminiowa
Karkówkę myjemy, pozbawiamy błon i przerostów, kroimy na cienkie plastry. Umieszczamy w miseczce dodajemy olej, whisky oraz przyprawę Grill Mates - wszystko mieszamy i odstawiamy do zamarynowania na minimum 1 godzinę.
Cebulę kroimy na pół, a następnie na półksięzyce.
Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej na której układamy karkówkę, na niej kładziemy cebulę, którą delikatnie solimy. Całość zamykamy i grillujemy.
Pyszne
Podajemy z ziemniakami pieczonymi w ognisku :)
Oczywiście można je zastąpić tym czym zapragniemy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz