piątek, 29 sierpnia 2014

Karkówka o smaku skrzydełek w brązowym cukrze (lokowanie produktu)

Chłodny sierpień nie odgania od grillowania...można zrobić coś tak pysznego....




Karkówka o smaku skrzydełek w brązowym cukrze

  • 600 g karkówki
  • przyprawa Kamis Grill Mates - Skrzydełka brown sugar
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 50 ml whisky
  • 1 duża cebula
  • sól
  • folia aluminiowa



Karkówkę myjemy, pozbawiamy błon i przerostów, kroimy na cienkie plastry. Umieszczamy w miseczce dodajemy olej, whisky oraz przyprawę Grill Mates - wszystko mieszamy i odstawiamy do zamarynowania na minimum 1 godzinę.
Cebulę kroimy na pół, a następnie na półksięzyce.
Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej na której układamy karkówkę, na niej kładziemy cebulę, którą delikatnie solimy. Całość zamykamy i grillujemy.
Pyszne


Podajemy z ziemniakami pieczonymi w ognisku :)
Oczywiście można je zastąpić tym czym zapragniemy :)



Sztuka mięsa edycja letniaGrillowanie 2014

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...