czwartek, 25 lipca 2013

Kompot wieloowocowy


Kompot wieloowocowy  - to jest to co tygryski lubią do obiadu :) 
Owoców pod dostatkiem więc można miksować, łączyć testować. 
U nas tym razem mieszanka wszystkich owoców z lodówki - wyszło doskonałe!


Kompot wieloowocowy :


  • 3 papierówki
  • 1 garść czereśni
  • 1 garść wiśni
  • kilka truskawek i malin
  • 1 garść czarnej porzeczki
  • 1/3 cytryny 
  • 3 łyżki cukru
  • 2 litry wody




Wszystkie owoce, oprócz cytryny umieszczamy w garnku zalewamy wodą i dodajemy cukier i powolutku gotujemy. Na samym końcu wyciskamy sok z 1/3 cytryny i wrzucamy pozostałą skórkę cytryny (kompot już wtedy musi być zestawiony z ognia) i czekamy chwilę by skórka oddała swój aromat.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...