Ciasto włoskie z bakaliami bez tłuszczu
- 6 jabłek
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mąki kokosowej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- bakalie - ja użyłam skórkę pomarańczową, daktyle, żurawinę, orzechy włoskie, orzechy brazylijskie, sezam, słonecznik, nasiona dyni
Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę, posypujemy cukrem i odstawiamy do puszczenia soku. Następnie dodajemy jajka, pokrojone bakalie oraz wymieszane mąki z sodą i proszkiem do pieczenia. Nasiona możemy podprażyć na suchej patelni.
Wszystko razem mieszamy i wkładamy do keksówek - pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz