Rolada szpinakowa z łososiem
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 4 ząbki czosnku
- 4 jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 200 g serka śmietankowego
- koperek
- 200 g łososia
Szpinak rozmrażamy na patelni i odparowujemy nadmiar wody, dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Całość studzimy, dodajemy żółtka i mąkę.
Białka ubijamy na sztywną masę i dodajemy delikatnie do masy szpinakowej. Tak przygotowaną masę wykładamy na blachę do pieczenia, którą wcześniej wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
W międzyczasie przygotowujemy serek - serek śmietankowy łączymy z przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku, koperkiem i przyprawami.
Przestudzony biszkopt szpinakowy oddzielamy od papieru, smarujemy przygotowanym serkiem na którym układamy plastry łososia. Następnie zwijamy i szczelnie owijamy folią spożywczą, tak wkładamy na kilka godzin do lodówki a następnie kroimy w plastry
cudowny przepis, musimy wypróbować
OdpowiedzUsuńzapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Lubię tą roladę, ja natomiast zjadłem dziś roladę pomidorowo - paprykową :)
OdpowiedzUsuń