wtorek, 28 października 2014

Omlet z groszkiem i szynką

Moje ostatnie śniadanie, miła odmiana do codziennych kanapek i coraz częściej pojawiających się owsianek.
Smacznie i zdrowo...zatem smacznego!




Omlet z groszkiem i szynką:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki groszku konserwowego
  • 20 g szynki z indyka
  • 1 łyżeczka otrąb pszennych
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • przyprawy


Jajka wybijamy do miseczki i ubijamy trzepaczką, następnie dodajemy mąkę i otręby - mieszamy tak aby nie było grudek. Dodajemy groszek i pokrojoną szynkę oraz przyprawy, delikatnie mieszamy. Patelnię rozgrzewamy, rozpuszczamy masło i wylewamy przygotowaną masę jajeczną. Smażymy po kilka minut z każdej strony.
Podajemy z pomidorem. przybliżona kaloryczność - 285 kcal


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...