piątek, 6 lipca 2012

Pasta z tapenady i czosnku

Może pora już nie jest najlepsza na jedzenie, ale wśród zdjęć odnalazłam pomysł na śniadanie lub każdy inny posiłek dnia. Pomysł stworzony przez mojego prywatnego męża :)
Można nazwać go czyszczeniem lodówki lub po prostu kuchenna inspiracja

Pasta z tapenady czosnku i pesto

* 4 łyżeczki tapenady
* 1 łyżeczka zielonego pesto
* 1 ząbek czosnku

Tapenadę łączymy z pesto i wyciśniętym ząbkiem czosnku, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Tak otrzymana pastą smarujemy ciemne pieczywo, układamy po plasterku mozzarelli lub żółtego sera i zapiekamy w piekarniku lub jak w naszej wersji na grillu elektrycznym. Podajemy ze świeżym pomidorkiem i świeżą bazylią :)


2 komentarze:

  1. Z przyjemnością zjadłabym pieczywko z taką pastą:)

    OdpowiedzUsuń
  2. to już jest pomysł na dzisiejsze poranne śniadanko

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...